петък, 6 май 2016 г.

♥ Моите навици при четене ♥

Читателите сме много различни един от друг. Всеки с различен вкус за книги и определени навици при прочитането им. Попитайте когото и да е - всеки ще ви отговори по коренно различен начин. 
А днес аз ще ви представи моите навици, някои от които може да ви струват малко странни, но се надявам да се забавлявате.
~ Приятно четене ~

Като за начало ще започна с това, че обичам да си купувам книгите!
Обичам да притежавам книгата. Да мога да я отварям и препрочитам когато пожелая. Пък и така не се притеснявам колко време ще ми отнеме да я прочета или пък дали няма да и се случи нещо. Познавам хора, които вземат книгите си от библиотеката. Аз лично предпочитам да си ги купувам. Мечтая си някой ден да мога да си направя огромна лична библиотека у дома ♥

Чета предимно вкъщи, на леглото или дивана, но напоследък се случва да взимам книга с мен в училище. Преди ми беше изключително трудно да се съсредоточавам върху текста, но с времето се научих да се абстрахирам от шума и просто да потъвам в историята.

Докато чета слушам музика. Много хора ме питат как успявам и да чета, и да слушам музика, но истината е, че не ми пречи. Даже напротив, понякога ми помага по-лесно да вникна в книгата. Например: докато четях "Ангелско нашествие" слушах "Secrifice" на Zella Day ♥ Обожавам песента, а благодарение на нея заобичах книгата дори още повече. Опитайте. Няма да съжалявате! 

Много държа на книгите си и като цяло мразя когато книгите са измачкани или пък (минута мълчание) .. скъсани. Боли, дори когато си го помислям. Случвало ми се е да виждам мои приятели да захвърлят книгите си, да прегъват страниците и кориците им.. и в такива моменти сърцето ми се свива. 

Обожавам да подчертавам в книгите. Това е един от любимите ми моменти докато чета. Моментът, в който откриеш някой цитат, който сякаш е писан за теб.. който имаш чувството, че те прегръща всеки път щом го прочиташ. А всеки един от тях просто крещи ПОДЧЕРТАЙ МЕ!

От както пиша ревюта започнах да поставям цветни листчета в книгите. Така откроявам важните моменти в книгата. Пък и след това по-лесно се ориентирам при намирането им, за да ги добавя към рецензията. Добре де, признавам си, че розовото листче го залепям на страниците, в които има любовна сцена.. която просто нямам как да отмина ♥ 

Обичам да снимам книгите, които чета. За някои това е глупаво, но на мен лично ми доставя удоволствие. Харесва ми да си играя с цветовете, с декора, а накрая да публикувам снимката в някоя от социалните мрежи.! Най-често Instagram ! (профилът ми) Също така в описанието добавям и някой от най-любимите си цитати от книгата! Това определено ми е любимо ♥

Това бяха моите навици. Ще се радвам да споделите и някои от вашите, дори да ги смятате за странни или смахнати. Дано сте се забавлявали.
~ Доскоро ~

12 коментара:

  1. Много хубав пост! От скоро време започнах да си нося книгата, която чета в училище и всички ме питат как чета толкова бързо или пък ми казват "Ся пък друга ли книга?". Явно си нямат и на идея колко хубаво е да се потопиш в един друг свят... :3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти ♥ Много познато - понякога дори ме карат да им разказвам какво се случва в книгата, която чета :) Абсолютно .. :)

      Изтриване
    2. И на мен са ми го казвали. Любимо ми е следното:" Е ти онзи ден беше с друга книга , тази нова ли е ?Как четеш толкова бързо?(и тук идва момента в който обясняват как не обичат да четат и лично според мен мислят , че нямам личен живот , заради погледите им) ".

      Изтриване
  2. Mного ми хареса поста ти :) Песента, която си споменала, е много хубава. Относно музиката, докато чета - понякога мога, понякога не. Мисля, че си зависи от самата книга/ песен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ❤ Права си - и аз избирам предимно песни, отговарящи на сюжета :) ❤

      Изтриване
  3. Извинявам се за глупавия въпрос, но исках да попитам какъв е телефонът ти, защото камерата като гледам е много хубава :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хей, няма такова нещо ❤ lenovo S90 - наистина е много добра :) ❤

      Изтриване
  4. Браво за поста :) Аз също споделям някои от навиците ти ;) Друго нещо което често ми се случва, е да си чета в междучасието, да се потопя в книгата и изведнъж някой да седне до мен, и да ме пита : "Какво правиш?". Всъщност това май по-скоро спада към "Неща, които дразнят читателите" :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти ♥ Много познато :) С изключението, че аз чета по-често през часовете :D (предимството на това да си изпитан и оформен ♥ )

      Изтриване
  5. Благодаря ти ❤ това значи много за мен ^^

    ОтговорИзтриване
  6. Ооо, значи не съм единствена! Докато учех, обожавах да си нося книгата в училище, обикновено се свивах на задния чин и можех да си откарам цял ден. По-късно в университета правех същото, но беше по-удобно от телефона.

    п.п. а също така не чета книга без нещо сладичко до мен :D

    Страхотен пост!

    ~ Нина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти ♥ обожавам го - седя си, чета .. и сякаш всичко друго изчезва ♥ там съм само аз, но едновременно и всички герои от книгата ♥ само че ги виждам само аз :)

      Изтриване