петък, 2 юни 2017 г.

Месец на fantasy книгите

 Юни е месецът, даващ началото на изпълнените със слънчеви лъчи и усмивки дни, за които всеки човек се надява в продължение на месеци. Е, ето една прекрасна новина - Юни е вече тук! 
Първият месец на лятото е и един от любимите ми месеци от годината поради няколко причини: 1) очевидното приключване на учебната година (не се лъжете от факта, че чета книги, училището така и не успя да ме спечели), 2) появата на първите горещи летни дни, чиито сутрини и обеди прекарваме в компанията на прекрасни приятели и роднини, излегнати на плажа, засмени и свободни, а пък следобедите - сгушени в обятията на поредната крадяща дъха ни книга, чакайки горещината да отпусне хватката си над света и 3) удължаването на деня, което положително означава и удължаване на времето за четене! А ето и кои книги ще ме последват през първия месец от тазгодишното ми лятно приключение:

1) "Четирите цвята на магията" от В. Е. Шуаб
  Книгата ми бе изпратена от издателството преди седмица, близо почти две, но аз успях да я започна едва преди 2-3 дни. И макар да напредвам бавно в опознаването на сюжета и героите, съм силно заинтригувана от мистерията, около която се гради историята. А съдейки и по страхотните отзиви на чуждестранните boog-bloger-и за книгата, имам пълното право да изкажа изключително високите си очаквания за по нататъшното развитие на сюжетната линия. Издателство ЕМАС никога не са ме разочаровали и се надявам "Четирите цвята на магията" да бъде още едно велико тяхно попадение!

2) "Нощният цирк" от Ерин Моргънстърн
  Добре, ето че най-сетне настъпи и твоят час! Съзерцавам тази книга близо 2 години в библиотеката, в книжарницата, на където и да се обърна вниманието ми винаги бива привлечено от магическата ѝ корица. И макар TBR листът ми да прелива от все още непрочетени книги, ръцете ми за пореден път инстинктивно посягат към нея, а очите - към анотацията на гърба ѝ, която чисто и просто ме оставя без думи. Добрата новина в случая е, че "Нощният цирк" най-сетне откри мястото си на рафта ми с книги и търпеливо чака своя ден, а той е съвсем близо!

3) "Златният мост" от Ева Фьолер
  И като заговорихме за книги, които все още чакат да дойде техният ред..  Закупих си книгата преди.. може би 1 година, но както виждате, тя все още чака. Този път обаче съм твърдо решена да се впусна в още едно пътуване във времето със Себастиано и Ана, които успяха да ме очароват още в първата книга от трилогията, а именно: "Гондолата на времето"! Още една причина най-сетне да се заловя с прочитането на "Златният мост" е и фактът, че наскоро попаднах на новината за вече излязлата на пазара трета книга, чието сюжетно действие се развива не къде да е, а в приказния Лондон от 19 век. Е, май е време да побързам!
 
Както може би забелязахте, този месец реших да заложа не само на малък брой книги, но и на такива, отговарящи на жанра фентъзи. Да кажем, че се нуждая от малко повече магия в живота си, а за мен това е най-добрият начин да посипя щипка от нея в забързаното си ежедневие. 
Ами вие? Кои са книгите, с които смятате да прекарате месеца и на какъв жанр отговарят те? Ще се радвам да прочета отговорите ви в коментарите! Леки и книжни почивни дни :)

3 коментара:

  1. Първата наистина е доста нашумяла. Приятно четене (и разбира се ако може ревю :))
    Иначе и аз, ако не през целия юни, то поне в началото ще съм на вълна фентъзи. Вече започнах с така хвалените "Софийски магьосници:, а след нея чакат "Изтръгнати от Корен" :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага след като я завърша се захващам с ревюто :)
      Ооо, четох страхотни отзиви и за двете книги! Искрено ти завиждам, че ще прекараш месеца в тяхната компания ^^ Надявам се и аз скоро да успея да се докосна до тях!

      Изтриване
  2. Прекрасна Габи, много интересни книги си подбрало и искрено се надявам да се докосна до тези книги съвсем скоро.

    ОтговорИзтриване