събота, 27 февруари 2016 г.

Totally Should've Tag



Въпреки, че не съм отбелязана да направя този таг, той наистина много ми хареса и затова сега той е пред вас. Надявам се да ви хареса и да споделите и вашето лично мнение (ако пожелаете) по някои от въпросите ♥
(вдъхновен от morebooksummary )
♥ Приятно четене ♥

1. Със сигурност трябваше да има продължение
Повечето от книгите, които съм чела, и все още чета, се оказват поредици. Не че това е лошо, но понякога се нуждая просто историята да приключи, вместо да бъда в неведение, докато излезе следващата книга. Предполагам, чувството ви е познато. Но ако трябва да избирам - бих посочила "Елинор и Парк". Много бих желала да разбера какво се случва с тях след край на книгата (който по между друго, не бе това, което бях очаквала..)

2. Със сигурност трябва да има spin-off поредица
Не си падам по spin-off поредици. Просто така сякаш се затрива цялостната идея на първата книга/поредица. Не ме съдете, мое мнение :)

3. Писател, който със сигурност трябва да напише повече книги
Обожавам начина на писане на Виктория Айвярд. Тя успява да придаде един магичен образ на всичко и всички в книгите си. Това определено е една от любимите ми авторки.

И за да докажа правотата си ще споделя един цитат от "Алена Кралица": "Чашите им отразяват светлината,всяка една - мъничка звезда в ръката на бог." - просто ме оставя без думи..

4. Герой, който със сигурност трябваше да бъде с някой друг
Все още не съм открила такава книга. И се надявам да не намеря, понеже в противен случай мисълта ще ме измъчва цял живот.

5. Със сигурност трябваше да завърши различно
"Дивергенти" - този край на поредицата просто ме съсипа емоционално. Тук просто няма нужда от повече думи.

6. Със сигурност трябва да има филм по нея
Филм по "Алена Кралица" - това задължително бих го гледала, макар всеки един читател да знае, че да се пресъздаде книга, с всяко едно описание, всяка една мисъл на литературния герой, е меко казано НЕВЪЗМОЖНО.

7. Със сигурност трябваше да има сериал
Аххх, "Изборът" - тази поредица би се превърнала в невероятен сериал, който задължително бих следяла с удоволствие.

8. Със сигурност трябваше да има само една гледна точка
Ами, в интерес на истината ми харесва да има гледни точки на повече от един герой, защото така можеш да проникнеш в същността на всеки един от тях, да прочетеш за чувствата им и да разбереш повече за тях.
Не мисля, че за мен има такава книга, тъй като повечето от книгите, които съм чела са от гледната точка на един герой (сега като се замисля, не е ли странно, че повечето от книгите от съвременната литература са написани от гледната точка на жена/момиче..)

9. Със сигурност трябва да се смени корицата
Книгите на Стефъни Пъркинс! Категорично!
Оригиналните са семпли и въпреки това привличащи вниманието. А нашите - прости и сякаш детски. На всички ни е пределно ясно, че първото нещо, което съзира човешкото око е корицата, а това е и причината толкова дълго да отбягвам книгите. Единственото, което ме накара да се разровя и замисля над тях бяха читателските ревюта.



10. Със сигурност трябваше да оставят оригиналната корица
Определено бих избрала тези от поредицата "Хари Потър". Не ме разбирайте погрешно, и нашите са красиви, но след като попаднах на американския вариант.. останах с отворена уста. Бяха толкова красиво изрисувани, дори надписът беше .. просто великолепен. Ех, понякога стават и такива грешки.



11. Със сигурност трябваше да има само една книга
Макар все още да я чета и да не мога да си изградя цялостна представа за книгата, бих избрала "Алена Кралица". Сюжета, идеята, героите, всичко бе перфектно. Бях се настроила за една книга, попита с мистерии и тайни, който да ми помогне за малко да избягам от реалността. После прочетох, че скоро излиза продължението. Не че това ме натъжи, напротив - подтикна ме да я чета, дори в късните часове на нощта, но ми се искаше да бъде само една книга..
Тагвам всеки, който харесва тази идея и би искал да направи нещо подобно ♥

2 коментара:

  1. Интересен начин за изразяване на мнение. Харесва ми този вид на въпросник. Поздравления, че четеш много и мислиш над това, което си прочела. И сякаш искаш да го споделиш с някого, нали?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Наистина аз също много харесвам този начин на споделяне между читатели ❤ а идеята е точно такава - да споделиш мислите си и същевременно да прочетеш какво мислят и останалите :)

      Изтриване