събота, 20 февруари 2016 г.

Book Worm Tag


Дълго се чудех какъв Book Tag да направя, понеже никога до сега не съм писала такъв. И макар, че не съм тагната да го направя, той наистина много ми хареса. 
Надявам се да допадне и на вас и да оставите и свои гледни точки в коментарите ♥
( ♥ вдъхновен от morebooksummary ♥ ) 


1. Ако можеше да имаш един човек или предмет изваден от книга, кой или какво би взел?
След изключително дълги размисли .. избирам това да бъде Катнис Евърдийн от поредицата "Игрите на глада" ♥ За мен тя е символ на жаждата за справедливост, на смелостта и силата да се бориш за хората, които обичаш. Да ги защитаваш.. макар и с цената на собствения си живот. 

 2. Кой би бил най-хубавия художествен свят, в който можеш да живееш, и защо?
 Обожавам идеята за живот, изпълнен с мистерии и изграден въз основата на митове и легенди. За мен да бъда обградена от митични същества от гръцката митология, създадени с нечовешка сила и необичайни способности, би било сбъдната мечта. Харесвам равновесието между човешкото и митичното в книгите за Пърси Джаксън и затова избирам художествения свят от поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп".

 3. Ако можеше да пренапишеш края на книга, чий край би пренаписал?
Преди време бях чела "Елинор и Парк" - страхотна книга, изпълнена с любов, но краят наистина ме разочарована- просто не очаквах такъв незавършен и сякаш недоизпипан край (може би това е само мое мнение, но очаквах много повече..)
 
 4. Коя поредица обичаше първоначално, но намрази към края?
 Въпреки че не съм чела особено много поредици, бих казала "Дивергенти" - в началото се бях влюбила в идеята за кастовото разделение, за постоянно нарастващата смелост на Трис и любовните искри между нея и Фор (Тобиас), но след като случайно прочетох края на книгата (чела съм само първите две книги) останах меко казано разочарована и в продължение на няколко дни бях изключително тъжна (няма да пиша конкретната причина, за да не се получи спойлер). Не че намразих поредицата (напротив - все още я обичам и поради тази причина не чета книга 3 - за да не я разваля), но да кажем, че в момента с авторката имаме леки разногласия :D
 
5. Кой е любимия ти саундтрак от филмовата адаптация на книга?
Определено този към "Игрите на глада" ♥ Песните на Lorde са перфектният завършек към невероятния персонаж на филма, а и на книгата. 

6. Коя книга смяташе, че ще намразиш, но заобича? 
Все още не съм попадала на книга, която да не харесвам, но въпреки това да си купя - просто когато избирам книга мисля дали наистина ще ми хареса и никога не я взимам, без да съм поне малко привързана към сюжета или героите. 

7. Ако можеше да изгориш една книга, коя би била?
Не бих изгорила книга. Вярвам, че за всяка книга си има читатели, така както за всеки влак си има пътници. Ако на мен не ми е допаднала, то това не значи, че там някъде, по света няма човек, който искрено би я харесал. Но ако трябва да съм искрена - на момента бих изгорила "Три метра над небето" и то не заради самата книга (която вярвам, че е великолепна), а заради превода - никога до сега не бях попадала на нещо такова (толкова правописни грешки и сюжетни неточности..), заради който не дочетох и самата книга. 

8. Ако можеше да убиеш двама герои, кои биха били и от коя книга?
 Не бих убила никого - според мен, както и в живота, за да има щастлив край, трябва да има и малко страдание, което да направи краят сладък. А страданието почти винаги се предизвиква от отрицателните герои. Затова не бих убила никого - например в "Игрите на глада"- без жаждата за власт, никога нямаше да има "игри" за оцеляване, а без тях как щяха да се срещнат Катнис и Пийта ♥

9. Ако се намираше в Лотус казиното, от Пърси Джаксън, кой герой би искал да е затворен с теб?
В моите представи Пърси е изключително красив и, както и в книгата, невероятно интелигентен ♥ Затова бих избрала него.

 
10.  Нека речем, че отиваш на дълго пътуване...с подводница. Четенето ти е главен приоритет за пътуването, за това трябва да опаковаш няколко книги, да те държат зает/а. Кои са те?
Наистина ужасно труден избор, та аз обожавам всяка една от колекцията си.. Но добре, ако трябва да избирам, бих взела "Алена кралица" (макар, че я чета в момента, усещам, че това ще бъде книга, която ще се превърне в една от любимите ми). Задължително ще взема и книга, която би ме накарала да забравя за носталгичното чувство - за мен това е "Girl Online", заради моята лична привързаност към главната героиня ♥ И третата книга - вероятно такава, която силно искам да прочета, а в момента това е "Двор от бодли и рози" ♥

11. Кои книги са били в wishlist-a ти от известно време?
Списъкът ми е изключително дълъг и затова ще изброя само пет от тях:
  •  "Петата вълна"
  • "Тъмна дарба"
  • "Фенка"
  • "Игрите на глада"
  • "Целувка за Ана"
 Тагвам всеки, който харесва тази идея и би искал да направи нещо подобно ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар