събота, 11 юни 2016 г.

Ревю: "Правилата на привличането" от Симон Елкелес

Забъркал се в купища неприятности, включващи връзки с опасна наркобанда в Мексико, седемнайсетгодишният Карлос Фуентес е изпратен да живее при своя по-голям брат - Алекс, в Колорадо. Но той не желае да следва пътя, който брат му е предначертал за него, запивайки го в местната гимназия. Напротив, той повече от всичко иска да остане да живее "на ръба" и сам да определя съдбата си, да бъде свободен. Но този негов бунтарски дух скоро го забърква в още по-големи неприятности. Натопен за притежание на наркотици, Карлос е изпратен да живее в дома на бившия наставник на брат си - професор Уестфорд.
 Но когато среща Киара, дъщерята на професора, в него започват да препускат чувства, които никога не е предполагал, че може да изпитва. Тя е решителна и целеустремена.. и по нищо не прилича на момичетата, които обикновено го привличат, но много скоро те откриват, че между тях има повече общи неща, от колкото могат и да си представят.
  За съжаление, любовта между тях е обречена на провал, особено когато Карлос е заклещен в желязната хватка на наркобарона, решен да съсипе живота му, превръщайки го в своя пионка. И най вече - когато безопасността на семейството, което го приюти в дома си, е в ръцете на Карлос и само една негова грешна стъпка е способна да развали семейната идилия.
 * * * 

  Обожавам книгите на Симон Елкелес. Обикнах първата книга, обиквах и тази (това със сигурност ще важи и за третата, когато излезе на българския пазар ♥). Щом прочетох новината, че издателство ИБИС ще пуснат на пазара "Правилата на привличането" направо пощурях.
Още не бе минал дори ден, от както си бях закупила книгата, а вече я бях преполовила.

 Авторката е създала един невероятен свят, изпълнен с изненади и купища неочаквани моменти, който просто няма как да не запленят читателя. Като започнем от неспирните дрязги и закачки между главните герои и завършим със стоплящите сърцето любовни сцени. Книгите и се нареждат в списъка ми с любими точно заради увлекателния и начин на писане, който бе причина шеметно да прелиствам страниците.

"-През по-голямата част от времето отлично постигаш целта си да бъде гадняр, но имаш потенциал.
- За какво?
Свивам рамене.
- Да станеш добър човек."

  Главните герои бяха просто невероятни! Киара бе колкото притеснителна и различна, толкова странна и ексцентрична. Киара, която смело изкачваше четирихилядници и се бореше със зъби и нокти за хората, които обича, се превърна в символ на мъжкото момиче в моето съзнание. С любовта си към колите и планинските изкачвания, със странния си начин на обличане и широките тениски с надписи, тя си проправи място в сърцето и трайно се настани в него.

 "- Ти си опасна. - проронва той.
- Защо?
- Защото ме караш да вярвам в невъзможното."

  А Карлос ... ах, Карлос. Той бе просто непредвидим. Горд, с чувство за хумор, решен сам да определя съдбата си, но същевременно мил, грижовен, готов на всяка цена да защитава семейството си, приятелите си, дори и хората които най-малко е очаквал.
  Макар двамата упорито да отричаха любовта си един към друг, те отлично знаеха, че тя е някъде там и не може да бъде покрита, колкото и старателно да се опитваха.

"Когато чух изстрелите, бях готов да направя всичко, за да защитя живота и. Дори това да означава да пожертвам своя."

 
Много харесах и това, че авторката не бе забравила своите второстепенни герои. Напротив, бе развила всеки един от тях и му бе подарила ясно запомнящо се място в историята - най-добрият приятел на Киара, брата на Карлос - Алекс и неговата приятелка Бритни, дори на малкия разбойник Брандън, по-малкият брат на Киара, който така приятно допълваше историята и ме караше да се смея с глас.

И след като авторката на моменти ми докарваше емоционална криза, а друг път - пристъпи на истеричен смях, осъзнах колко много всъщност обикнах тази книга, тези герои и колко ми липсва сега, когато съм я прочела и завършила.
"Правилата на привличането" е книга, която ще ви накара да забравите за реалността и смело да се гмурнете в брилянтно развитата любовна история за Карлос и Киара, на пръв поглед напълно различни герои, свързани от нещо много по-силно от еднаквия им вкус за коли, а именно - от любовта.

* * *

За да уточня - книгите не са пряко свързани! Във всяка се разказва за един от тримата братя Фуентес и можете без проблем да прочетете втората книга и да останете също толкова възхитени и без да сте чували за първата ♥ ! 
Ревюто ми към първата книга на Симон Елкелес ♥
(натисни върху снимката) 

http://bookandhotcoffee.blogspot.bg/2016/02/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар