сряда, 10 август 2016 г.

Mid-Year Book Freak Out Tag

Нов месец - нов book tag,
с който искрено се забавлявах докато го пиша, но и честно да си призная.. 
доста ме затрудни.
И все пак се надявам да ви хареса.
~ Приятно четене ~

1.Най-добрата книга, която си прочел до сега през 2016 година
Първата книга от поредицата "Реликвите на смъртните" - "Град от кости" - вълнуваща, поглъщаща съзнанието, след която със сигурност ще прочета и останалите. А новите корици са още една причина да се влюбя в поредицата!

2. Най-доброто продължение, което си прочел/а през 2016 година
Хари Потър манията при мен тече с пълна сила и затова ще отговоря с "Хари Потър и затворникът от Азкабан" - несъмнено най-доброто продължение, което съм чела до момента!

3. Нова книга, която още не си прочел, но искаш
Третата книга на Симон Елкелес  - "Верижна реакция", която бе пусната в книжарниците преди седмица или две, но за жалост аз все още не съм успяла да прочета. Това обаче съвсем скоро ще
се промени. Авторката е написала 2 великолепни книги и безспорно си заслужава да прочета и тази.

4. Най-очакваната книга за следващата половина от годината
Тук дори не е нужно да се замислям. Едва ли изобщо има почитател на книгите на Дж. К. Роулинг, който да не очаква с нетърпение излизането на най-новата и книга, а именно - "Хари Потър и прокълнатото дете" ! Лично аз вече броя дните!

5. Най-голямо разочарование
В интерес на истината тази година попадам само на интересни и завладяващи книги. Но да си призная, може би очаквах от "Самодива" малко повече.

6. Най-голяма изненада
Когато започнах "Железния изпит" бях доста резервирана относно поредицата, но истината е че останах приятно изненадана от книгата - магична и спираща дъха история, способна да заплени всеки почитател на вълшебствата.

7. Нов любим автор (Дебютиращ или нов за теб)
Сюзан Ий, която е авторка на блестящата поредица "Пенрин и краят на дните"! Страхотен стил на писане и с нетърпение очаквам излизането на останалите 2 книги и на българския пазар !

8. Нов герой в който си влюбен/а
Алекс Фуентес ("Перфектна химия"), Етиен Сенклер ("Целувка за Ана"), дори Драко Малфой.. и още толкова много! Ооооо, няма как да не спомена и Тамлин ("Двор от рози и бодли").. макар все още да чета книгата.

9. Нов любим герой
Лола от "Звезди за Лола", която смело изразяваше себе си, която бе различна във всяко едно отношение и точно тава я правеше толкова съвършена! Идеално изграден герой, който смело се нарежда в списъка ми с любими!

10. Книга, която те разплака
Всяка книга има силата да поражда в мен определени емоции и те много често са точно такива. Броят на тези заглавия е доста голям, но въпреки това ще спомена "Алена кралица", заради която буквално си изплаках очите.

11. Книга, която те е направила щастлив/а
"Фенка" от Рейнбоу Роуъл - една от любимите ми авторки, а тази книга е чистото доказателство за творческия и талант!

12. Най-красивата книга с която си се сдобил/а
"Град от пепел" от Касандра Клеър - издателство ИБИС са се справили повече от страхотно с новите корици! Една от най-красивите книги в колекцията ми!

13. Кои книги трябва да прочетеш до края на годината?
Повечето, които следят блога ми, знаят че аз все още чета Хари Потър и съм твърдо решена да завърша цялата поредица преди излизането на новата книга.
Има още няколко заглавия, които са част от TBR листа ми, като например "Рисунка за Айла" и "Дете на пустинята", но за момента е само това. За мен четенето е удоволствие и за нищо на света не смятам да го превръщам в надпревара :)

14. Любим буук блогър, бууктюбър, буукстаграмър
Ще спомена само български :)
От бууктюбърите много харесвам Четат ли двама!
А от буукстаграмърите:
cutedisasterr

Нека всеки, който още не е написал този book tag, да се чувства поканен да го направи!

10 коментара:

  1. Затворникът от Азкабан ми е любимата книга по начало и най - вече от поредицата Хари Потър, защото благодарение на нея осъзнах, че я харесвам :) За Железният изпит - обичам и тази книга :)А за Самодива, съм съгласна с теб, но какво да се прави :)не може всичко да е перфектно :) Подбрала си страхотни книги за отговори, от мен да го знаеш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Обожавам "Затворникът от Азкабан" и се надявам другите книги от поредицата да са още по-добри (ако изобщо е възможно ♥ )

      Изтриване
  2. Напълно съм съгласна за Самодива, лично аз очаквах малко повече от страна на геройте, но за Хари само мога да ти кажа, че трябва да я прочетеш и сама да прецениш. Досега видях доста смесини мнения, но аз наистина я харесах. ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо, искрено ти завиждам, че вече си я прочела ! Нямам търпение и аз да имам тази възможност и се надявам Дж. К. Роулинг да не ме разочарова ♥

      Изтриване
  3. Много хубави заглавия си избрала :) А новата корица на "Град от пепел" е просто н е в е р о я т н а !!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно си отговорила на този таг! Относно Тамлин, не се привързвай толкова към него! ;) <3

    ОтговорИзтриване
  5. Много добре си се спарвила с тага , но не се влюбвай в Тамлин . Приготви се да ти стане от любим омразен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо, благодаря ти ♥
      Книгата в момента стои настрана, но съвсем скоро смятам да я завърша ^^ Колко жалко.. а се превърна в един от любимите ми литературни персонажи :(

      Изтриване