понеделник, 22 август 2016 г.

TOP 5 любими женски персонажи!

Героите - те са онези, които съживяват историята, онези, които възраждат магията. И именно тяхната роля в книгата е факторът, който ни кара да се влюбим в нея.
Затова и днес реших да споделя с вас моя top 5 с любими женска персонажи, които 
обикнах още от първите страници.

1) Лола ("Звезди за Лола" от Стефъни Пъркинс)
Цветна, енергична, щура е напълно непредвидима, тя е една от любимите ми героини. Лола, която не се страхуваше да се облича в най-разноцветните и ексцентрични тоалети, често
създавани от нея, а накрая дори пожела да отиде на бала си, преоблечена като самата Мария-Антоанета. Обичам я именно защото е по-различна от женските персонажи, с които се срещаме в повечето книги. И я обожавам, заради смелостта и да бъде себе си във всяко едно отношение, дори когато бе преобразена в съвсем друг човек.

2) Хармаяни ("Хари Потър" от Дж. К. Роулинг)
Персонаж, който няма начин да не бъде споменат. Тя притежава всички онези черти, които търся в героя и които я правят толкова невероятна в моите очи. А именно жаждата и за знание, хапливите и, но забавни забележки, острият и ум, смелостта, с която закриляше приятелите си.. и голямото и сърце, което винаги бе готово до прости. Несъмнено една незабравима героиня, която подобно на цялата поредица за Хари Потър е повече от прекрасна!

3) Пенрин ("Пенрин и краят на дните" от Сюзан Ий)
Отново една силна и също толкова храбра героиня, която въпреки че на моменти действаше напълно безразсъдно, бе способна на всичко, за живота на майка си и малката си сестричка. И макар на пръв поглед безсилна, тя упорито отказваше да се откаже от каузата си. Дори това да означава да нахлуе в бърлогата на врага.. съвсем сама.

4) Клеъри ("Реликвите на смъртните" от Касандра Клеър)
"Реликвите на смъртните" е една от любимите ми поредици, а може би най-важната причина за това е удивителната главна героиня - Клеъри. Онова което толкова силно ме впечатли в нея бе силата, с която се изправяше пред проблемите си и решимостта, с която бе готова да пожертва всичко за най-близките си хора. И макар често лъгана и предавана, тя продължаваше напред с гордо вдигната глава, борейки се със зъби и нокти с всеки, изпречил се на пътя и.

5) Шахризад ("Гневът и зората" от Рене Ахдие)
Тя е персонаж, с когото се запознах пред броени дни, но обикнах още от самото начало. Не знам кое харесах повече у нея - неустрашимостта, с която закриляше семейството си.. или инатът и острият и език, които вървяха ръка за ръка с неподправената и честност. Рене Ахдие безспорно е създала една удивителна героиня, с която нямам търпение да се срещна отново в следващите книги.

Надявам се публикацията да ви е харесала! Ще се радвам да споделите по-долу в коментарите кои са вашите любими женски персонажи и защо ^^

Публикацията е вдъхновена от тази на Илияна Симеонова :)

2 коментара:

  1. Пенрин! ^_^ Една от любимките ми! Страхотен пост, Габи! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ^^ Нямам търпение и за останалите 2 книги !!

      Изтриване