неделя, 5 февруари 2017 г.

The Secret Life of a Book Blogger Tag

Ето че дните отново започнаха да се нижат със силата на светлината и още преди да сме осъзнали, че 2016 е вече само един далечен спомен, изведнъж календарът е отброил 4-ти февруари! Времето е странно явление - уж съществува, а дори не го усещаме, кога тече! Без повече заобиколни, време е за нова публикация и този месец смятам да започна с един малко по-различен, но също толкова интересен book tag! И тъй като аз вероятно съм от последните, които го правят, нека всеки се чувства поканен да го изпълни! Приятно четене!

1. От колко време си блогър?
На 11 февруари блогът ми празнува 1 година! Божичко, колко бързо тече времето..

2. Кога мислиш, че ще спреш да публикуваш постове?

Не мисля някога да спирам да се занимавам с публикуването в блога ми, но ако това се случи се надявам да е защото съм започнала да пиша собствена книга! За мен създаването на този блог бе един от най-важните и животопроменящи избори в моя живот, които напълно преобърнаха начина ми на мислене и желанието ми за по-нататъшно развитие. Сега ставам и си лягам с мисълта за книгите и самата идея, че някой ден може би ще ми се наложи да се откъсна от този начин на живот искрено ме натъжава. Защото благодарение на блога и книгите, аз успях да осъзная какво искам да правя в бъдеще и то е да чета, но най-вече - да пиша!
 
3. Какво е най-доброто нещо в това да пишеш в блога?
Това да споделям всичките си чувства, споходили ме по време на четенето на дадена книга. Да открия хора, които малко или много разбират любовта ми към тази книга. Да създам един напълно нов и само мой свят, в който мога да бъда човека, когото съм всъщност, без фалшивите усмивки, без маските, само и единствено аз.

4. Кое е най-лошото? Какво правиш, за да го поправиш?
Страха, че хората ще започнат да критикуват мнението ми. Това винаги ме бе ужасявало, но благодарение на цялата подкрепа и позитивни отзиви на останалите от book blogger-ската общност, това вече никак не ме притеснява, за което съм и винаги ще им бъда благодарна!

5. Колко дълго ти отнема да намериш снимки, които ти харесват?

Понякога по-дълго от писането на самата публикация.. Случвало ми се е с часове да се лутам из различните сайтове в търсене на идеалните снимки, които да допълнят ревюто, написано за по-малко от 2-3 часа. А когато вече съм се изморила от търсенето, сама изработвам колажите или заснемам снимките (например този път всички снимки са мои ^^ ). Но въпреки всичко, накрая прочитам прекрасните коментари и отзиви и осъзнавам, че цялото усилие си е струвало!

6. Кой е твоят book crush?
Рафи от "Пенрин и краят на дните", Акива от "Създадена от дим и кост", Джейс от "Реликвите на смъртните", та дори и Тамлин ("Двор от рози и бодли"), макар все още да чета книгата. И това са само част от тях!

7. Кой автор би желал да бъде в блога ти (като интервю, например)?
Бих дала всичко за едно интервю от самата Виктория Айвярд, Либа Брей или пък Сюзан Ий! За мен ще бъде огромно удоволствие да науча какво ги е вдъхновило да създадат тези удивителни персонажи, какво ги е подтикнало да започнат да пишат, имало ли е някакъв момент, в който те са се съмнявали в творбата си, смятат ли да продължават да публикуват и ако да - каква ще бъде следващата им история.. Имам толкова много въпроси към любимите ми автори, че понякога се чудя, дали едно интервю ще успее да ги побере!

8. Какво носиш, докато си пишеш поста?
Обличам удобни дрехи, увивам косата си в небрежен кок и просто оставям думите ми да се излеят по клавиатурата.

9. Колко време ти отнема, за да се приготвиш?
Не работя по график. Понякога идеята просто идва, сядам и започвам да пиша. Нямам определена подготовка! Но музата ми най-често се появява след като съм чела някоя книга.

10. Какво мислиш за book blogger-ската общност?

Това е най-сплотената и разбираща общност, в която съм попадала. Възхищавам се на цялата тази позитивна нагласа, с която ме приеха в своята група, на прекрасните коментари, които оставяха под първите ми ревюта и които ме стимулираха да продължавам да пиша. Благодарение на тях създадох и развих своя блог, благодарение на тях навлязох и заобичах света на YA литературата! Благодарна съм им за всичко това и се старая да приветствам със същото това дружелюбие и следващите участници в нашето все нарастващо book blogger-ско общество!

11. Какво мислиш, че човек трябва да прави, за да има успешен блог?
Според мен, всичко се гради на желанието и постоянството! На това да вложиш цялото си сърце и душа в писането на дори едно изречение! Защото именно така читателите установяват връзка с теб и твоите публикации. Няма никакъв смисъл да надраскаш по няколко изречения за дадена книга, в които дори ти самият не вярваш, и то да го направиш само защото не си поствал от няколко седмици. Предпочитам когато не мога да свържа мислите си в изречения, просто да оставя компютъра настрана и да се захвана с нещо друго! Дори това да означава да не качвам цял месец, стига накрая да се завърна с ревю, което да успее да изрази цялата ми любов към книгата!

1 коментар:

  1. Много хубави отговори си дала. Колкото до критиката на мнението - много хора, много мнения, всеки си танцува по свой си начин. Това теб не трябва да те засяга, освен ако критиката не е градивна, а през останалото време просто се забавлявай и приемай без да се тормозиш! :)

    ОтговорИзтриване