неделя, 25 февруари 2018 г.

Book blogger confessions TAG

Здравейте на всички! Не съм правила таг от година, дори и повече, и искрено благодаря на прекрасната Криси от Diagnosis: Abroad , задето ме е тагнала да направя този така нестандартен и интересен книжен таг, с който да си почина от и без това натовареното ежедневие. Е, надявам се да ви бъде интересно да надникнете по-навътре в моя книжен свят и да разберете малко повече за книжните ми предпочитания. Ще се радвам да прочета кои са и вашите отговори на въпросите, като ги споделите по-долу в коментарите!
Приятно четене!

Коя книга най-скоро не довърши?
Неразделна част от съдбата на един читател е да започва книги, които съвсем скоро осъзнава, че вероятно никога, или поне в скоро време, няма да завърши. Е, предполагам при мен това се случва прекалееено често. Последната такава книга за мен, доколкото си спомням, бе "Град от пепел" от Касандра Клеър. Няколко пъти се опитвах да се впусна отново в света на ловците на сенки, но всеки път.. безуспешно. Е, надявам се съвсем скоро отново да изпитам потребност към тази така известна и очевидно добра поредица.

Коя книга е твоето “сладко изкушение”?
Винаги съм била почитателка на книгите с фентъзи и митологични елементи в сюжетната си линия. Предполагам именно това често ме тласка към енциклопедиите, свързани с различните митове и легенди. А това ме навежда на мисълта, че реално моето сладко изкушение и най-ценна книга, сантиментално и финансово погледнато, в библиотеката ми е енциклопедията "Митове и легенди. Илюстриран справочник за техния произход и значение" от Филип Уилкинсън, с който все още препускаме сред римските богове!

Коя книга би хвърлила в морето?
Определено не съм почитател на книгите от рода на "50 нюанса сиво". Чета любовни романи, разбира се, те също са едни от най-ценните за мен романи в библиотеката ми. Но тези книги.. никак не ме привличат. Нека кажем, че те са точно обратното на моето сладко изкушение и, ако не бях природозащитник, те несъмнено щяха да полетят към морското дъно.
  
Коя книга си чела най-много?
Рядко се случва да препрочитам дадена книга, но си спомням как когато бях малка седях и препрочитах отново и отново книжките за Лили Чудото. Дори сега, когато си спомням за тях, усещам онова носталгично усещане в гърдите си и неописуемо силното желание отново да се докосна до тях!

Коя книга не би искала да получиш като подарък?
Освен "50 нюанса сиво"? Мисля, че не бих се зарадвала особено на историческа книга. Ако получа такава със сигурност няма да я изхвърля в океана, както бих сторила с другата, но да кажем, че случайно ще я преподаря на някой роднина.

Без коя книга не можеш да живееш?
Това повеждащ въпрос ли е? Че кой може да избере само една?! Е, добре, формално ще посоча една (от десетките) без която реално не мога да живея, защото именно тя ми помогна да навляза още по-надълбоко в света на фентъзи литературата и това е "Алена кралица" от Виктория Айвярд!

Коя книга те накара да плачеш най-много?
Ще го кажа така, аз съм чувствителна личност и дори история за кученца, които си играят сред тревата е способна да ме разплаче. Затова и ще споделя заглавието на последната книга, която наистина ме затрогна и разплака - "Споделени тайни" от Колийн Хувър. За да съм честна, с тази книга постигнах дори нов рекорд - разплака ме още на втората страница..

Коя корица не харесваш най-много?
Наистина се вбесявам, когато илюстраторите решат да сложат на дадена книга някоя анимирана корица (както в случай с книгите на Стефъни Пъркинс). Оригиналните корици на трите книги са така красиви, семпли и все пак грабващи окото, докато нашите просто не си съвпадат естетически с възрастовата група към която приспадат, а и към цялостната идея на книгите.
Радвам се, че останахте с мен до края и се надявам тагът да ви е харесал!
Аз от своя страна ще тагна Гери от
A reader lives a thousand lives и Или от Books99 , чиито отговори с нетърпение очаквам да прочета!

Лек и книжен уикенд :)

2 коментара:

  1. И аз имам същите затруднения с книгите на Касандра Клеър, все някак не съм в настроение за тях и започвам да се чудя в мен ли е проблемът :D

    ОтговорИзтриване
  2. Интересен таг, имам спомени и за отговорите на Криси по зададените въпроси. Благодаря ти, че си се сетила за мен и си ме тагнала. Надявам се скоро да успея да го направя.
    А сега да спомена някои неща, които ми направиха впечатление. Имаш сериозен проблем с Нюансите на Джеймс. Е, често срещано е, но нямаше да си чак толкова крайна, ако се беше докоснала до творчеството на Силвия Кристъл. Това е моят истински кошмар. Хахах... А колкото до историческите романи... Мисля, че просто не си попаднала на точната литература. Историческите романи, примесени с елементи на приключение, драма, любов... Това е златната среда. Затова не ги зачерквай и ако ти попадне някога подобна книга не я преподарявай преди да си я прочела.

    Още веднъж ти благодаря за тага, Габи! ^^

    ОтговорИзтриване