сряда, 29 април 2020 г.

Ревю: "The upside of falling" от Alex Light

   It’s been years since seventeen-year-old Becca Hart believed in true love. But when her former best friend teases her for not having a boyfriend, Becca impulsively pretends she’s been secretly seeing someone.
   Brett Wells has it all. Being captain of the football team and one of the most popular guys in school, he should have no problem finding someone to date, but he’s always been more focused on his future than who to bring to prom. When he overhears Becca’s lie, Brett decides to step in and be her mystery guy. It’s the perfect solution: he gets people off his back for not dating and she can keep up the ruse.
   Acting like the perfect couple isn’t easy though, especially when you barely know the other person. But with Becca still picking up the pieces from when her world was blown apart years ago and Brett just barely holding his together now, they begin to realize they have more in common than they ever could have imagined. When the line between real and pretend begins to blur, they are forced to answer the question: is this fake romance the most real thing in either of their lives?

* * *
   Има книги, които всеки трябва да прочете. Книги, които завинаги променят мирогледа на един читател и го следват през целия му съзнателен живот. Има и книги, които имаме нужда да прочетем. Не защото трябва, не защото някой ни е насъдил идеята, че на всяка цена трябва да ги отметнем от TBR листа си възможно най-скоро. Не, има книги, до които чисто и просто имаме нужда да се докоснем, за да се почувстваме отново изгубени сред страниците и за секунда да забравим за заобикалящия ни свят. За мен "The upside of falling" бе именно това - едно бягство от притискащата ме реалност, към което прибягвах при нужда. Още едно от нещата, които ме свързваха с главната героиня.

"And in that moment, I knew that there was a name for everything 
I was feeling for this girl. It was love."

   Бека не вярва в любовта. Не че не вярва, нека кажем, че тя не смята, че любовта, онази, която не е запечатана в страниците на книга, си струва риска да разбият сърцето ти. Може би защото нейното веднъж бе разбивано и то от собствения й баща, когато един ден просто си тръгнал. Защото тя вече веднъж бе станала свидетел на една пламтяща любов, която завинаги променила живота на нея и майка й щом угаснала. А това довело до единственото решение в очите на младото момиче - бягство сред книгите. Там къдете всичко е предварително написано. Където не съществуват неотговорени въпроси, а любовта винаги завършва с щастлив край.  
   Брет е спортист, от заможно семейство, заможно щастливо семейство. Той е футболна звезда, популярен и, както се очаква, адски привлекателен. Но противно на очакванията, негова цел не са купоните, нито десетките хлътнали по него момичета. Той има за задача единствено да направи баща си горд. Независимо дали това ще означава да прекарва всяка секунда от времето си, играейки спорт, който той самият не харесва чак толкова, или да излъже, че си има приятелка.

   Двамата са привидно различни. Те обаче имат нещо общо - и двамата си нямат гаджета. И когато Бека е притисната в ъгъла, задето не вярва в любовта, и в момент на паника изтърсва, че всъщност си има приятел, на Брет му хрумва брилиантната идея да спаси момичето от ситуацията, твърдейки, че нейният въпросен приятел е именно той. Какъв по-добър начин, да накара баща си най-сетне да спре да му повтаря да оползотвори най-хубавите си години? И двамата печелят, нали така? Неговият баща най-сетне ще бъде доволен, а нейните съученици ще спрат да я мислят за невярващото в любовта момиче с нос, вечно забит в книгите. Това ще бъде просто временно, една малка лъжа, която да затвори устите на съучениците и родители им. Нищо повече!
   Какво ще се случи обаче когато линията между лъжа и истина започне да избледнява? Дали двамата ще успеят да изградят нещо върху основите на една измислица? И дали няма всичко това да остане на заден план когато истината за семейството на Брет стане основна новина в малкия град?

"Something told me this was the beginning of the rest of my life"

   Обикнах героите и начина, по който авторката ги бе изградила - с всички техни недостатъци и грешки. Именно това ги направи така истински в моето съзнания и ми позволи за момент дори да видя себе си в очите на Бека. 
   Обикнах и стила на авторката, който със своята простота и лекота ми позволи да навляза в историята още с първата страница и да открия уюта, който така дълго жадувах. И макар в началото сюжетната линия да изглеждаше твърде предсказуема, с навлизането в историята осъзнах, че на авторката тепърва й предстои да постави препятствията на пътя на главните герои.  

Сладка, стопляща сърцето, "The upside of falling" е книга, която като чаша горещо кафе е способна да денесе уют в душата на чатателя. Това е една история, създадена на основа на стереотипа за американската тийнейджърска мечта, в която обаче всички тези стереотипи биват разбити на пух и прах веднъж щом тайните зад затворените врати на огромните имения станат публично достояние. Затова грабнете книгата, настанете се удобно и се пригответе да бъдете посрещнати както от сладникавата идиличност на историята, така и от неочакваните обрати, които се крият зад всеки нов ред.


Разгледайте ръчно изработените ми 
стикери и книгоразделители в Instagram:

     

4 коментара:

 1. Много хубаво ревю. Книгата звучи интересна и от онези, към които посягам точно в този пролетно-летен сезон, когато ми се чете нещо не изискващо много концентрация и следене. Така, че със сигурност ще дам шанс на книгата през идните месеци. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти ! Наистина се надявам ревюто ми да те е подтикнало към книгата, тъй като вярвам, че тя би допаднала на много от любителите на жанра.

   Изтриване
 2. Здравейте дами и господа, нуждаете ли се от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм заемодател, а също и финансов консултант.

  Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове заемни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация, пишете ни чрез имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и получете отговор веднага.

  Ние сме всеобхватна компания за финансови услуги и сме ангажирани да ви помогнем да постигнете всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

  Ето няколко причини, поради които трябва да се свържете с нас за заем;
  * Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
  * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
  * Бързо директно финансиране - Получете кредита си в рамките на 24 часа след одобрението.
  * Гъвкав лихвен процент - достъпен лихвен процент от 3%.
  * Високи цени на одобрение
  * Гъвкаво погасяване - получавате шанса да изберете дата на погасяване, седмично, месечно или годишно за период от 1-30 години.
  * Лесно онлайн приложение.
  * Персонализирани насоки и експертиза.
  * Няма скрити такси

  Не губете възможност поради липса на средства. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем с кредит, защото сме помогнали на много хора и организации, които са били изправени пред финансови затруднения по целия свят

  За повече информация относно нашата оферта за заем, изпратете ни искането си за заем чрез този имейл адрес sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или на WhatsApp чрез +447903159998

  Посредниците / консултантите / брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. В пълна увереност ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531

  Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете.

  NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент.

  Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance:
  √ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение.
  √ Конкурентни лихвени проценти (3% на година)
  √ Гъвкави условия за погасяване
  √ Възможност за по-бързо изплащане на заема
  √ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства
  √ Няма да бързате да връщате заема, ще ви се даде време да започнете изплащането на заема.
  √ Без скрити такси

  Как да кандидатствам:
  Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
  Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance и изискват повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАЩАТ ИМЕЙЛ на (noveltyfinances@gmail.com) ИЛИ да изпратят съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правилата и условията.

  ОтговорИзтриване