неделя, 24 април 2016 г.

Читателите мразят..

 ❤ Честит Международен ден на книгата ❤

 Всички ние знаем онзи така любим момент, когато сме потънали в сюжета на някоя нова книга, която толкова дълго сме чакали да излезе в книжарниците, че реалният свят просто губи своето значение. Избледнява, и всичко, което ни интересува, са единствено стотиците страници, които държим в ръцете си.
  Но винаги има нещо, което да провали този момент. Като например:
 ♥
Досадните приятели, които знаят, че четете и въпреки това се опитват да започнат разговор с вас.
  Защо? Защо това ми се случва всеки път? Да не би да имам табелка на челото "Чета! Свободна да дискутираме на безсмислени теми!"
Скъпи, приятели.. Няма значение колко е важно онова, което ще ми кажете. Няма значение дори към Земята да се е насочил астероид, който всеки момент ще унищожи човешкото население. Дори и черна дупка да се готви да погълне Земята и цялата вселена. Може да почака!
Телефонът, който цял ден не е звънял или показвал поне някакъв признак, че и вие сте част от интернет пространството.. докато не започнете да четете.
  Как винаги става така? През целият ден никой не се сеща за моето крехко съществуване и когато най-сетне се добера до така желаната книга, всички се сещат, че аз все още съм жива, а не потрупана под купчина книги.
Започва най-епичната и затрогваща част от книгата, моментът, в който целият сюжет се разплита, вие едва сдържате емоциите си... и в стаята влиза някой.
  Няма значени дали си роднина, най-добър приятел, или пък съвсем непознат човек ... в този момент те мразя повече от всяко дишащо същество на тази планета, а дори и отвъд!
Излизаш с приятели, заговаряте са за книгата, която четеш и те казват нещо от сорта на.. "Ооо, да, гледах филма - накрая умира".
  Тук дори няма смисъл да обяснявам. Ще кажа само, че в тези моменти съм склонна да изрека една единствена думичка - "бягай".

Надявам се статията да ви е харесала или поне да сте се забавлявали. Ще се радвам ако споделите с мен и случки, които вие лично сте преживели или пък смятате за омразни за един читател в коментарите. Доскоро ♥

4 коментара:

  1. До болка познати моменти, добре де признавам, че и на мен ми се е случвало да спойлна някой за книга, ама не умишлено :D

    ОтговорИзтриване
  2. пишеш съпер забавно.А за моментите о да ако оше веднъж някой направи нещо такова.ЩЕ вляза в затвора за убиство или нанасяне на тежко телесна повреда

    ОтговорИзтриване
  3. Аххх ... Колко ми е познато просто , особено като кажат " Аз гледах филма , накрая умира ,, .. WTF

    ОтговорИзтриване