събота, 23 юли 2016 г.

Songs Book Tag


Настъпи времето за нов таг! Който е на музикална тема!
Тук ще вмъкна факта, че често слушам музика докато чета, именно защото вплитам две от най-любимите ми неща - книги и музика. Веднага щом попаднах на този таг знаех, че го направя. Рано или късно. Е, по-добре късно, отколкото никога ;дд

1.Ryan Star - Losing Your Memory: Книга, чийто сюжет сте забравили почти веднага след прочитането й
Не мисля, че има такава, тъй като всяка книга, малко или много, е оставила отпечатък в съзнанието ми. Но има и такива, които съм чела преди доста време и честно да си призная .. не са ми се сторили нещо кой знае какво. Например "Чуждо влияние" от Джил Хатауей - спомням си, че книгата наистина ми хареса, но (именно защото не е била нещо особено) в момента не мога да си спомня абсолютно нищо от нея..

2.Fall Out Boy - Centuries: Съвременна книга, която заслужава да бъде запомнена за дълги времена
Тук мога да добавя толкова много заглавия.. Ще се спра обаче на съвременните. Като започнем от книгите за Хари Потър и тези за Пърси Джаксън и стигнем до незабравимата любовна история от "Вината в нашите звезди".  Все заглавия, които почти всеки читател знае, но всяка една от тях заслужава своето почетно място в историята.
Всъщност четох, че в някои училища в Америка се изучава Хари Потър! Ахх, щеше да е страхотно, ако и при нас беше така..

3.Tove Lo - Not On Drugs: Книга, която толкова силно ви е обсебила, че сте били като "дрогирани", докато сте я чели
Тук веднага мога да отговоря без дори да се замислям - "Ангелско нашествие" от Сюзан Ий и "Алека кралица" от Виктория Айвярд ! Това са книги, които буквално обсебиха съзнанието ми и не го освободиха дори след като ги прочетох.. Препоръчвам ги на всеки почитател на фентъзи литературата!

4.Mkto - Classic: Класическа любовна история
Всяка от книгите на Стефани Пъркинс и Симон Елкелес е символ на съвършената любовна история! Леки, приятни, но същевременно - спиращи дъха!

5.Nick Jonas - Jealous: Ревнив герой
Тук отново ще спомена "Алена кралица", но за мен Мейвън е чистото олицетворение на ревността. Обсебен от желанието си да бъде любимият син, нанесе купища болка и страдание не само на хората, които даваха всичко за него, но и на целия народ на Норта!

6.Pink - Fucking Perfect: Герой, който обичате именно заради недостатъците му
Калъм от "Железният изпит". Макар с един куц крак, той бе невероятен герой, за който никога няма да ми омръзне да чета. Защото именно недостатъците на героите ги правят толкова реални и толкова истински.

7.Selena Gomez - Revival: Герой, минал през голяма трансформация
Кат от "Фенка" на Рейбоу Роуъл! Макар в началото да бе свита и отчаяно да желаеше да се откачи от оковите на реалността, с всяка изминала страница тя започваше все повече да се наслаждава на живота си извън компютъра, а дори успя и да намери любовта.

8.Bruno Mars - Runaway Baby: "Лошо момче" от книга, което сте харесали
Джейс от "Реликвите на смъртните", който макар да не бе точно лошо момче, е един от любимите ми литературни персонажи, именно заради острият си сарказъм и бунтарски външен вид! Е, хайде де, не сте ли съгласни с мен?! ;дд

9.Jessie J - Do It Like A Dude: Kickass героиня
Макар да не съм чела "Игрите на глада", веднага се сещам за Катнис. Героиня, която с удоволствие би наритала нечий задник, ей така .. за удоволствие ;дд Но макар дръзкия си характер и смелия си дух, тя даваше всичко за хората, който обичаше. Понякога дори рискувайки собствения си живот. Всъщност - доста често..

10.Hailee Steinfeld - Rock Bottom: Двойка, преживяла множество "падения" и "възходи" във връзката си 
Ана и Етиен от "Целувка за Ана", които преминаха през куп препятствия, докато истински не осъзнаха колко е силна връзката между тях. Тяхната любовна история е една от най-сладките и най-романтичните, за които някога съм чела!

Това беше моят вариант на Songs Book Tag ! Нека всеки, който харесва идеята, се чувства поканен също да го направи!
~ До скоро ~

4 коментара:

  1. Е, в Америка може да изучават Хари Потър, но тук от тази година в 5ти клас ще се изучава "Пърси Джаксън", което ми се струва честно :Д

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сериозно ?! Това е страхотно !! За първи път ми се иска да се върна в 5 клас :( ❤

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Литература за 5 клас (утвърдена програма):
    Древногръцки мит за произхода на боговете (преразказан от Петър Кърджилов)
    Библейски разказ за Началото на света (преразказан или откъс от "Битие")
    Фолклор: "Господ и дяволът правят света", "Тримата братя и златната ябълка", "Златното момиче", "Троица братя града градяха";
    "Хайдути" (Хр. Ботев) - преместено от 6 клас;
    "Легенда за рома" (откъсът с легендата от приказката, преразказана от Михаил Георгиев)
    "Главатарят, който искал да плени месечината"
    "Котаракът наставник, или Котаракът в чизми" (Ш. Перо)
    "Грозното патенце" (Х. Кр. Андерсен)
    "Похитителят на мълнии" (Рик Риърдън): подбрани откъси от X глава - ново.

    ОтговорИзтриване