събота, 11 февруари 2017 г.

1 year of blogging + GIVEAWAY

Времето тече неимоверно бързо, особено когато запълваш всяка своя свободна минута в четене и дори по-стремглаво, когато съчетаваш това с воденето на book blog. И ето, че неусетно изминава цяла една година. А за мен това бе година, по-прекрасна от всяка друга досега, защото бе прекарана в уютната прегръдка на книгите, но и споделена с всеки от членовете на това голямо сплотено семейство, наречено book blogger-ска общност, чиито приветствия, подкрепа и стоплящи сърцето отзиви бяха моята опора, върху която се крепях, когато животът ми на book blogger тепърва започваше. Които ме подтикваха, вдъхновяваха да продължавам да чета, но най-вече - да пиша. И ако четете това: Благодаря ! Благодаря на всеки един от вас!
През тази една година постигнах успехи, за които дори не съм си и мечтала, които ме стимулират да вървя само напред, да градя и копнея за повече. Прочетох десетки изумителни книги, които неусетно си проправиха път до сърцето ми, опитах и обикнах нови и непознати допреди за мен жанрове, създадох мой собствен bookstagram, получих неочаквано положителни отзиви за ревютата ми от хора, които дори не съм си и представяла, че четат blog-а ми. Но най-големият ми успех обаче неоспоримо е фактът, че започнах да работя с издателство ЕМАС, чиито книги принуждаваха голямото ми книголюбиво сърце да тръпне в очакване на продълженията на всепоглъщащо вълнуващите им поредици. Една година, бе необходима една година, за да постигна всичко това и благодарение на този blog, на хората, които го следяха и онези които повярваха в мен, аз осъзнах, че именно книгите са онези, които ми помагат да се задържа на повърхността на океана наречен реалност, те са моят спасителен пояс, и че ако трябва да избирам какво да правя за в бъдеще, отговорът ми винаги ще си остава един и същ - да пиша!
 Благодаря ви за тази удивителна 1 година и за всяка една усмивка, с която ме дарихте!

Е, нека обаче не забравям и главната причина на този пост - GIVEAWAY-ят!
Никога досега не съм правила такъв, но рожденият ден на blog-а ми е прекрасен повод, за да го сторя за първи път. 
Книгата, която съм подготвила за него е "Железният изпит" от Холи Блек и (барабани, моля..) Касандра Клеър - книга първа от поредицата "Магистериум"! А към нея победителят може да очаква и един малък подарък изненада, свързан с вълнуващата история за Калъм Хънт!

Ето и малко повече за книгата:
Дванадесетгодишният Калъм Хънт е израснал с три правила… Никога не вярвай на магьосник. Никога не преминавай тест, поставен ти от магьосник. И никога не позволявай на магьосник да те отведе до Магистериума. Калъм е на път да наруши и трите правила...През целия си живот Кал е слушал предупрежденията на баща си за това колко лоша е магията. Той е уверен, че ако изкара Железния изпит и бъде приет в Магистериума, го очакват само беди. Затова дава всичко от себе си, за да се провали... и се проваля тъкмо в това.Сега Магистериумът го очаква - място, което е бляскаво, но и зловещо, свързано с миналото и водещо към бъдещето му. А Железният изпит е само първото от изпитанията, които ще го посрещнат...Добре дошли в Магистериума! Подгответе се за приказно пътешествие из свят, в който децата чиракуват, за да се превърнат във воини, а черните магьосници се стремят да надвият дори самата смърт.
Тук можете да прочетете и собственото ми ревю за "Железният изпит" - клик !!!

Условията, за да се включите в играта за книгата са много прости:
1) Споделете тази публикация във Facebook профила си и коментирайте тук с линк, за да потвърдите споделянето 
2) Отговорете на следния въпрос долу в коментарите: "Коя е книгата, която истински е докоснала сърцето ви и защо?"
Като не забравяйте в коментара си да оставите и email за връзка!

Победителят ще бъде избран на случаен принцип чрез сайта random.org. Всеки изпълнил условията ще бъде включен само веднъж. Необходимо е единствено участниците да имат навършени 14 години, тъй като за изпращането на пратката ще ми бъде нужен адрес. Играта е отворена от днес - 11.02.2017 год, до 17.02.2017 год. (включително). Победителят ще бъде обявен в публикация на 18.02.2017, след което ще се свържа с него, за да си получи наградата. Ако не получа отговор от победителят в срок от 3 дни ще бъде изтеглен нов. :)
Пожелавам ви успех и много много усмивки! Лека и книжна събота!

20 коментара:

  1. Честита блог-годишнина Габи!Пожелавам ти да водиш така успешно блога си още поне 20 години напред и да го запазиш толкова свеж и сладък, колкото е сега. <3 Идеята ти за giveaway е страхотна, особено щом за награда има една прекрасна книжка от Каси Клеър. Стискам палци на участниците :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ! ^^ Надявам се победителят искрено да хареса книгата!

      Изтриване
  2. Честита годишнина! Полжелавам ти да си водиш блога още дълго време, както и да става все по-известен и по-известен, както и винаги да ти стопля сърцето и да си остане толкова хубав и пълен с позитивни неща. ❤

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искрено ти благодаря за милите думи ! Пожелавам на теб също огромни успехи във всяко твое сегашно и бъдещо начинание :)

      Изтриване
  3. Честито и успех! Искрено се надявам все повече и повече да ни радваш със своите публикации, и да запазиш страстта, която проличава в текстовете ти!Идеята ти за Giveaway-a е просто прекрасна и искрено бих се радвала, ако най-после имам шанса да прочета това толкова споделяно и харесвано произведение, което предлагаш. Но... това всичко е до шанс.
    А сега ще отговоря на въпроса ти. Последната книга, която истински ме докосна, разтърси, преобърна света ми и промени мен към по-добро е ,,Аз преди теб". Благодарение на просто групово четене аз се докоснах до историята, попих я и ѝ позволих да се настани в сърцето ми. Няма да лъжа- това не е четиво, което сама бих си избрала. Когато започнах да чета си казвах ,,Последната банална история. Няма да плача! Сигурно и няма да ми хареса." Но... Незнайно дори за мен историята и героите придобиха облик в съзнанието ми. Не ме интересуваше чуждото мнение. В Уилям Трейнър открих толкова общо и същевременно толкова непознато. Всичко, което съм искала и искам да бъда е въплътено в този герой. Волята, която показват двамата главни герои (Уилям и Луиза), любовта и смелостта на двамата ме впечатлиха. Това е история, която завинаги ще остане в съзнанието ми.
    Дори сега, когато си помисля само за тази история, нещо в мен се къса. И неусетно за себе си плача. Но това май не са сълзи на тъга, а по-скоро на радост от прочетеното. Защото е така. Искрено се радвам, че успях да се докосна до това невероятно четиво.
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009614737476

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна аргументация, с която успя де ме подтикнеш най-сетне да завърша тази история! Осъзнавам обаче, че и тази книга ще ме разплаче.. И то жестоко! Надявам се сълзите ми обаче да си заслужават :) Благодаря ти за милите думи и искрено се надявам, дори да не спечелиш тази игра и книгата, все някога отново да получиш шанса да се докоснеш до света, създаден от Холи Блек и Касандра Клеър :) Успех !

      Изтриване
  4. Честита годишнина! Пожелавам ти още дълго време да водиш този страхотен блог. Искрено се радвам, че все още има хора като теб, които ценят книгите и многото неща, които ни дават те.
    А сега ще отговоря на въпроса ти. Книгата, която докосна сърцето и душата ми, и ме разтърси из онснови бе "Принцеса с часовников механизъм" от Касандра Клеър.
    Първоначално бях подходила доста скептично към трилогията "Адски устройства". Мислех си че изобщо няма да ми хареса, не само заради много далечното от нашето време на действие, но и поради факта че вече бях прочела "Реликвите на смъртните" и може би щях да се объркам тотално. Ноо под напора на най-добрата ми приятелка започнах поредицата...и беше неизбежно да не се влюбя в нея. Първа и втора книга ги погълнах за 4 дни, но когато стигнах до 4 глава на "Принцеса с часовников механизъм" си дадох сметка че поредицата свършва. А да се разделя с Уил, Джем и Теса бе нещо, което не можех да направя. Мисълта да се разделя с тях бе непоносима. Затова започнах да чета всякакви други книги само и само за да не завърша тази. Минаха се 2 месеца и изведнъж си казах, че трябва да разбера как завършва всичко. Как свършва тази невероятна история. До нейният край аз се смеех, ядосвах, радвах и плачех заедно с любимите ми герои. А на самия финал...щастието и тъгата ме бяха заляли едновременно. Тази книга ме накара да гледам на света с други очи. Научи ме на талкова много неща. Но най-ценният урок беше, че винаги трябва да се изправяме пред трудностите с гордо вдигната глава и да ги посрещаме смело. Извинявам се ако съм се впуснала в много подробности, но когато става дума за книги, човек не може да ми затвори устата.
    Линк към профила ми със споделената публикация: https://www.facebook.com/victoria230502?lst=100002040706675%3A100002040706675%3A1486842924
    И E-mail-а ми: victoria.kostova@abv.bg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Прекрасна аргументация! Искрено се радвам, че си вложила толкова мисъл и чувства в думите си, защото те определено ми припомниха всяка емоция, които изпитах докато четях "Град от кости" и в момента си давам ясната сметка, че е крайно време да завърша поредицата! Благодаря ти за коментара и за участието ти в първия ми giveaway! Успех и се надявам, ако спечелиш, да се насладиш максимално на своята любима авторка - Касандра Клеър :)

      Изтриване
  5. Честита годишнинаа! С пожелание за много успехи за напред!
    https://m.facebook.com/evgenievv?ref=bookmarks
    Отговора: амии..мисля,че Часът на чудовището просто защото до някаква степен знаех какво му е на Конър...
    Имейлът ми е: evgeniev0205@gmail.com ☺☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) А на теб пожелавам успех и се надявам, ако спечелиш книгата, искрено да се насладиш на приказния свят на Калъм Хънт !

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей! 📚💋 Честита годишнина! 🎉
    Желая ти неспиращо вдъхновение и много поводи за усмивкии!😄
    1) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=769052763261782&id=100004711963943&ref=bookmarks
    2) Книгата, която истински докосна сърцето ми е "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери... Обожание е малка дума.. Не спирам да я чета - и винаги откривам нещо ново. Книга на книгите е и книга за всички, според мен. Една от малкото, която всеки може да пречупи през себе си. :) <3
    Email: liyadimitrovaax@gmail.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, както за пожеланията, така и за участието ти в първия ми giveaway :) Аз от своя страна все още не съм прочела книгата, но след отзива ти смятам, че е крайно време да го сторя ! Пожелавам ти успех и ако ти си човекът, който ще спечели книгата, да и се насладиш така както и на "Малкия принц" :)

      Изтриване
  8. Честита годишнина! Желая ти да запазиш страстта си да четеш, да откриваш все по-увлекателни и емоционални истории, които да споделяш в блога си и да привличаш и останалите хора да четат с теб.
    1) Споделено в моя профил https://web.facebook.com/profile.php?id=100000616345113
    2) Много са книгите, коит оса докоснали сърцето ми, за това е трудно да се избере само една. Последната книга, която чета е именно такава - "Омразен съквартирант" на Пенелъпи Уорд. За първи път чета книга глава по глава (тъй като в момента се превежда), но следя с вълнение историята и как ще се развие. Трудно е да се предвиди какво ще се случи, как ще се развие и кой път ще поеме историята. Авторката определено знае как да развълнува читателя и да го държи в напрежение. За мен това е история, в която има драма, прекрасна любов започнала от детството, но поради страх и недоразумения неизживяна, романтика, неочаквани обрати и ситуации, човешки взаимоотношения, които те карат да се замислиш и много емоции.
    Email: aneliya_a@mail.bg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за прекрасните пожелания и за участието ти в моя първи giveaway :)Книгата, за която си споделила звучи наистина интригуващо и се надявам аз също някой ден да имам възможността да я прочета. А сега ти пожелавам успех в играта и ако спечелиш книгата, искрено да и се насладиш :)

      Изтриване
  9. Честита годишнина на блога ти! Следя го може би от половин година и ужасно много ми харесва стила ти на писане и начина по който споделяш впечатленията си от книгите - увлекателно и с талант (който си го може - си го може :)) Бъди жива и здрава, продължавай да ни радваш с публикации тук и постигай успехи във всяко начинание, с което се захванеш !

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ти за милите думи и пожелания ! :) Коментарът ти означава наистина много за мен и определено успя да ме накара да се усмихна - отново благодаря !

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
    Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                   easyloanfirm2020@gmail.com
                  easyloanfirm2020@gmail.com

    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Дерек Дъглас
    easyloanfirm2020@gmail.com
    easyloanfirm2020@gmail.com
    easyloanfirm2020@gmail.com



    Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
    Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                   easyloanfirm2020@gmail.com
                  easyloanfirm2020@gmail.com

    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Дерек Дъглас
    easyloanfirm2020@gmail.com
    easyloanfirm2020@gmail.com
    easyloanfirm2020@gmail.com



    Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен кредит за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез:
    Имейл: easyloanfirm2020@gmail.com
                   easyloanfirm2020@gmail.com
                  easyloanfirm2020@gmail.com

    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Дерек Дъглас
    easyloanfirm2020@gmail.com
    easyloanfirm2020@gmail.com
    easyloanfirm2020@gmail.com



    ОтговорИзтриване