четвъртък, 2 март 2017 г.

Книжни планове за месец Март

Настъпи времето, когато мрачните и смразяващо студени месеци отстъпват мястото си на слънчевите пролетни дни, в които с удоволствие можем да се настаним под топлите слънчеви лъчи и да се насладим на любимите си книги. 
А ето кои ще бъдат четивата, до които аз смятам да се докосна през месец март:

1) "Пасажери" от Александра Бракен
Книгата излезе на българския пазар буквално преди броени дни и веднага щом зърнах корицата ѝ в книжарницата, вече знаех, че това книжно бижу несъмнено ще стане част от TBR листа ми за месец март. И сега, 55 страници по-късно, зная, че "Пасажери" трайно се е настанила в сърцето и съзнанието ми, крадейки всяка моя свободна минута. До преди ден не се бях докосвала до нищо от творчеството на Александра Бракен, но днес съм повече от убедена, че това няма да е последната книга от авторката, с която се срещам.
2) "Краят на дните" Сюзан Ий
Да, зная, че книгата дори все още не е излязла от печатницата, но според представената ни от издателство ЕМАС информация, още този понеделник всеки почитател на трилогията за "Панрин и краят на дните" трябва да се е сдобил с поне едно копие на третата и последна книга. Този постапокалиптичен свят безкрайно много ще ми липсва, но жаждата ми най-сетне да разбера каква ще бъде съдбата на Пенрин, Рафи и целия както ангелски, така и човешки свят е по-силна, от която и да е друга емоция, бушуваща в мен всеки път щом мисълта за тях премине в съзнанието ми.
3) "През вселената" от Бет Ревис
Преди седмица прочетох първият си sci-fi роман, а именно "Звезден полет" и след нея останах поразена от възможностите, на които този непознат до преди за мен жанр е способен. Затова смятам да дам шанс и на "През вселената", която вече месец събира прах върху рафта в библиотеката ми и вече нетърпеливо очаква да я разгърна. Анотацията е повече от пленяваща, а съдейки по прекрасните отзиви за книгата в book-blog-овете и goodreads, съдържанието по нищо няма да ѝ отстъпва.
4) "Кралица на Тиърлинг" от Ерика Йохансен
Тук не бих могла да разкажа някоя проникновена история за това как съм се запознала с книгата или нещо такова. Единственото, което ме насочи към "Кралица на Тиърлинг" са нейните приказни снимки, вилнеещи в instagram-ите на чуждестранните book-blogger-и, и купищата ревюта, които изчетох за нея. Магичен нов свят, принцеса с борбен дух и тайна, готова да срути основите на иначе стабилното кралство, какво повече може да иска един читател?!



Това са книгите, които непременно смятам да завърша до края на месеца, макар всеки от нас да знае, че със сигурност ще се появи още някоя и още някоя, която да се опита да се вмъкне в моя и без това безкрайно дълъг TBR лист. И всеки знае, че ще успее. Надявам се обаче въпреки това да успея да се придържам към съставения ми списък и най-сетне да завърша тези удивителни хартиени съкровища. А сега ви оставям с пожелания за леки и книжни почивни дни!
П.П. Кои са книгите които вие мислите да прочетете през месеца?

7 коментара:

  1. Страхотен TBR лист за този месец, Габи! Очаквам с нетърпение ревюто ти за "Пасажер", ако решиш да правиш такова, тъй като книгата от доста време е спечелила интереса ми. Колкото до "Краят на дните" - аз също тръпна в очакване за финала, но несъмнено героите и светът ще ми липсват <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :)
      Определено смятам да направя такова. То обаче трябва доста да почака, тъй като съм в самото начало на историята, а да си призная... нямам особено много време :(

      Изтриване
  2. Страхотен списък! Очаквам с нетърпение да разбера какво е мнението ти за ,,Кралицата на Тийрлинг". Струва ми се интересно четиво. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) Аз също останах с такова впечатление и именно затова смятам да и дам шанс !

      Изтриване
  3. "През Вселената" наистина е невероятна! :) Аз също искам да разбера мнението ти за "Кралицата на Тиърлинг". Приятно четене! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено! Благодаря ти :) Имам доста високи очаквания за историята и се надявам да не бъдат напразни.

      Изтриване
  4. "Кралицата на Тиърлинг" е страхотна книга. Направо завиждам, че ще я четеш за първи път. Иначе "Краят на дните" и аз го чакам като топъл хляб. ^^

    ОтговорИзтриване