петък, 3 август 2018 г.

The pool book tag

Лято е и е крайно време да публикувам нещо с лятна тематика в напоследък притихналия ми откъм публикации блог. И благодарение на прекрасната Никол от Witch with book днес ви представям този нестандартен и напълно в духа на лятото book tag, на който аз лично нямам търпение да отговоря. Е, без много празни приказки, представям ви The pool book tag! Приятно четене!

1. Студена вода: Книга, в която си се “гмурнал“ с нетърпение, но те е разочаровала.

Добре, вярвам, всеки читател е попадал в даден момент на такава книга, която издателството и медиите месеци напред рекламират и се стараят да популяризират и до която ти с нетърпение очакваш да се докоснеш. НО! Едно огромно "НО", след това зачиташ тази книга и осъзнаваш, че.. тя не е нито толкова различна, нито толкова "невероятна", колкото си смятал и очаквал, че ще бъде.. Е, за мен тази книга бе "Предимствата на бъдеш аутсайдер" от Стивън Чбоски, по която дори има филм. И, за да бъда напълно честна, харесвам филмът повече (което само по себе си е достатъчно красноречиво).

2. Още две дължини и излизам: Книга, която не си могъл да оставиш преди да я завършиш.

Несъмнено "Без милост" от Лекси Блейк! Вероятно изминаха месеци, от както прочетох тази книга, но все още мога да си спомня възхищението, което изпитвах спрямо така умело изградената сюжетна линия и фактологията, която бе използвана, за да се придаде истинност на историята. Просто.. изумителна!

3. Хлор: Книга,от която ти е залютяло на очите (разплакала те е)

Почти във всеки случай книгите ме разплакват, без значение дали от радост или от тъга! Затова и тук изборът на само едно заглавие ще бъде далеч по-трудна задача от очакваното.. Добре, за протокола ще посоча "Гласът на любовта" от Мия Шеридан, която наскоро чисто и просто ме остави без думи.. и сълзи. 

4. Сам на шезлонга: Книга, която не ти е харесала, но всички други харесват.

Ще започна с това, че аз съм човек, който се занимава с ревюиране на книги и който винаги се старае да чете и между редовете, за да навлезе изцяло в сюжета на книгата и следователно - да напише честно ревю. Но.. отново "но", все пак винаги се появява една книга, чиито авторов стил не е напълно .. в мой стил. И в случая това се оказа "Софийски магьосници" от Мартин Колев. Прочетох много положителни отзиви, но аз така и не успях да отвърна със същото.

5. Водата е перфектна: Книга, която препоръчваш на всички.

Буквално всички, независимо дали четат художествена литература или не, са чували от мен похвални слова относно "Ясновидниците" от Либа Брей! Знам, може би на моменти ставам малко дразнеща дори, но няма да спра, докато всеки един човек в моето обкръжение не прочете тази дяволски добра книга! Същото важи и за "Споделени тайни" от Колийн Хувър! Просто.. просто ги прочетете, ясно!?

Ако четете това, значи вече сте достигнали края на book tag-а и е крайно време да ви пожелая лека вечер, но преди това: каня всеки един, който още не е направил тага, да се включи и сподели своите собствени отговори на поставените въпроси! Да, сега вече мога спокойно да ви полежая лека и книжна вечер! И доскоро!

4 коментара:

  1. Прекрасно си се справила с тага ,Габи ❤ Имах огромно желание да прочета „Предимствата да бъдеш аутсайдер ”,защото харесвам филма . Наистина ли е толкова зле ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ^^ Не, или по-точно - не съвсем. Книгата има потенциал, има замисъл, но нещо сякаш й липсваше.. Опитай, прочети я, това е само моето мнение :) Може пък да ти хареса!

      Изтриване
  2. Имайки предвид как Стивън Чбоски се е изказал за една от най-лошите книги, които съм чела някога ( иде реч за ,,Писма до мъртвите с любов" ), то мога да си представя как самият той пише. От друга страна... Ами, книгата носи интересно заглавие, де! Че как човек да не пипне...
    Другите книги няма какво да ги коментарам. Прекалено са далечни от мен. Знам ли... Романтиката като основна тема, около която да се завихря действието ми стои по-добре в двучавдв филм, отколкото в книга. Виж, ако има в книга обич, истинска, която да поглъща без да се натрапва, да има дрйстдей, история, други герои, които също да живеят собственици живот, въпреки ядовете на влюбените... То това е книгата за мен.

    Габи, хайде да седнеш да почетеш Азиатска сага от Джеймс Клавел!!! ^^

    Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Именно затова посегнах към книгата, заглавието беше прекалено изкушаващо, за да бъде подминато! Но.. определено очаквах далеч повече от тази книга, имайки предвид цялата шумотевица, която се бе завихрила около нея.
      Оо, непременно ще й хвърля око!
      Благодаря ти! И на теб ^^

      Изтриване