сряда, 31 януари 2018 г.

3 причини да пожелаете да прочетете "Коледни пожелания и бисквитени целувки"

Отлично зная, че Коледата отдавна отмина. Наясно съм и че коледните книги не са така вълшебни, ако не са прочетени по време на зимните празници. Но, ако сте почитател на леките коледни любовни романи като мен, ще разберете защо нито ярко греещото слънце отвън, нито фактът, че е почти февруари успяха да повлияят на решението ми да посегна към книгата.
Е, днес ще ви представя моите 3 причини да прочета "Коледни пожелания и бисквитени целувки" от Джени Хейл!
Приятно четене!
  •    Не съм способна да твърдя, че "Коледни пожелания и бисквитени целувки" притежава някакъв особен начин на изказ, но със сигурност мога да заявя, че историята ще ви дари с покоят, който заслужавате. Независимо дали сте сгушени у дома пред камината в предколедно настроение или сте се наместили удобно на някоя пейка под слънчевите лъчи отвън по време на обедната си почивка! Защото тази книга притежава неподозирана магнетичност и единственото, което е необходимо да сторите, за да я усетите е да се отпуснете в прегръдките й. А тя от своя страна ще ви поведе в едно магично приключение, след което е просто невъзможно да не повярвате в магията на Коледа!

  •    Книгата обхваща много и различни аспекти от проблемите на днешното ни общество: трудностите, с които са принудени да се срещат самотните родители; страховете, които ни спират да преследваме мечтите си и да бъдем щастливи; желанието за финансова стабилност, която често ни поглъща и прави слепи за истинските ценности в живота. И това са само част от проблемите, засегнати в романа. Но най-удивителното в случая не бяха тези теми, тях можем да срещнем в почти всеки съвременен роман. Удивителното бе способността на Джени Хейл да ги обедини и преплете в едно, създавайки тази наситена с емоционалност и красота история, способна да стопли както душата, така и сърцето ви.
       
  •    Красотата на романа обаче несъмнено се крие в негова сладост. И с това визирам всяка една привидно несъществена подробност, която всъщност допълва и придава на книгата магнетичността, за която споменах: решенията на Аби относно интериорния дизайн на дома на Ник Синклер и коледната украса, която го допълва; рецептите и ястията, приготвени от Аби, чиито аромат на моменти сякаш се понасяше измежду редовете; очарователните любовни моменти между героите, които разтуптяваха сърцето ми. Бих продължавала така до безкрай, но дори вече издадох предостатъчно. Останалото ще ви оставя да откриете сами!

    •    А ето и една допълнителна причина: секващата дъха корица, чиито блясък и семпли цветове е невъзможно да не грабнат вниманието ви! Нещо, което, колкото и маловажно да бъде за самата история, идеално илюстрира коледната идилия, властваща в дома на Ник Синклер. Идилия, за която можете да прочетете само и единствено ако дадете шанс на "Коледни пожелания и бисквитени целувки"! Е, кого чакате?
   Аби е самотна майка, която обича семейството си повече от всичко на света. Помага на близките си и се е посветила на отглеждането на десетгодишния си син Макс. Работи на две места, за да ги издържа, и оставя мечтата си да стане интериорен дизайнер на заден план. Неочаквано една приятелка предлага на Аби малка поръчка за декоратор и тя не се колебае да поеме задачата. Колко ли трудна може да е тя?
   Ник Синклер иска да украси имението си, преди семейството му да пристигне за коледните празници, като парите не са проблем. Единственото му условие е да не го разсейват в работата му – дори и по Коледа.
   Аби пристига в огромното имение с предчувствие, че се е нагърбила с непосилна задача. Къщата е почти празна, нуждае се от много повече от една коледна украса. А след като се запознава с мрачния и вечно зает Ник, тя разбира, че наистина е загазила...
   Красива история за преследването на мечтите, за магията на Коледа, за моментите, прекарани със семейството... И за тръпката да се влюбиш под светлината на коледните лампички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар