неделя, 17 юни 2018 г.

Ревю: "Без милост" от Лекси Блейк

   Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.
   След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.
   Първата мисия е на изключително чаровния и умен юрист Райли. Задачата му е да саботира огромна сделка на „Страткаст“ и да съблазни Ели Стратън, наследницата на компанията, чийто покоен баща е съучастник в убийството на съпрузите Лолес.
   Макар първоначално да е напълно отдаден на мисията си, Райли започва да се възхищава на благородството на Ели и бързо се влюбва в доброто й сърце. А когато картите падат на масата, Райли трябва да избира между отмъщението, за което се е подготвял през целия си живот, и жената, без която е сигурен, че не би могъл да живее...

„Едно неразкрито убийство, заплетени интриги и страстна любовна история – увлекателна смес, която ще ви държи в напрежение до последната страница.“
ГИЛТИ ПЛЕЖЪРС БУК РИВЮ
* * *

   Историята ми с тази книга е дълга, оплетена, но, въпреки всичко, завършваща с щастлив край! Или до колкото може да се нарече щастлив край напълно непредвидимия финал на книгата и прикачения към него откъс от продължението, който просто ме изкушава още веднага да го започна! Преди да се гмурна отново в историята на семейство Лолес обаче искам да ви споделя какво именно обикнах в нея и защо, по мое мнение, всеки един от вас трябва да посегне към нея!

"Отмъщението бе само част от техния план. 
Другата бе справедливото възмездие."

    Навлизането ми в сюжета на "Без милост" не бе плавно, не бе плахо и лесно, напротив, то бе внезапно, неподозирано емоционално. Сякаш авторката нито за миг не се бе двоумила при избора си, безпощадно хвърляйки читателя насред една кървава и също токова безпощадна битка между родовете. И именно това ме привлече в книгата. Защото в нея няма нищо подсладено, защото тя не е една от онези илюзорни любовни истории. Не, тук властва истината, реалността. Тук, в "Без милост" ще се сблъскате с лъжи, измами, убийства, загуби, разбити семейства и още по-разбити души, но и ще преоткриете истинността, красотата, любовта, надеждата, мечтите. Може би не веднага, но, когато се случи, ще разберете, че чакането несъмнено си е струвало!

   Привързването ми към героите бе неизбежно. Искрено се възхищавам на Лекси Блейк за така реалистично изградените персонажи, чиито чувства сякаш оживяваха измежду редовете. Всеки един от тях - красиво различен и уникален по собствен начин.
   Братята Лолес, макар и братя, бяха коренно различни помежду си, но обединени от една обща кауза, отмъщението, те се превръщаха в добре обучена армия, готова за финалната битка. Онова, което най-вече обикнах в тях бяха неспирните закачки и малките кавги, които се превърнаха в символ на любовта и лоялността им един към друг. 
   Райли е верен на каузата, верен на семейството, и именно това го отвежда в "Страткаст" и запознава със зашеметяващата и вярна на мечтите си Ели Стратън, дъщерята на Филип Стратън - един от убийците на родителите на братята Лолес. А целта на Райли е една, да съблазни и съсипе наследницата на "Стратън"- корпорация, построена върху лъжи, измами и убийства. И макар в началото задачата да изглежда проста, скоро Райли осъзнава, че жаждата за отмъщение е заменена от нуждата да защитава и обича Ели. Но нещата загрубяват, когато истината излиза наяве, а заедно с нея започват да изплуват все нови и нови доказателства за скритите мотиви на бизнес партньора на Ели. Играта неочаквано придобива нов обрат и единственият, способен да измъкне наследницата на "Стратън" от клопката, се оказва самият Райли. 

"Време беше да се събуди и да помирише мириса на барут. Приятелското изкупуване се бе превърнало в истинска битка."

   Идва ред и на сюжетната линия и единственото, което мога да спомена тук е, че Лекси Блейк ме остави без думи.. Очаквах просто една любовна история, която да ме разсее от действителността, а всъщност останах изумена и причината за което не е само умело съградената сюжетна линия, а и всичката фактология и бизнес термини, които придаваха магичност и истинност на книгата и я караха да оживява пред очите ми. А това е само началото на поредицата.. Какво ли ми готви авторката в продължението?

"Чудя се какво ще стане у всеки един от нас, след като това отмъщение приключи. Дали ще продължим да бъдем толкова близки? Дали ще открием, че през цялото време ни е липсвало нещо съвсем различно?"

Безмилостно обсебваща, "Без милост" е книга, която ще ви откъсне от реалността и безсъвестно ще ви държи далеч от нея, докато не достигнете до самия й край. И дори след това тихо ще нашепва в съзнанието ви, принуждавайки ви да посегнете към продължението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар